Menu

Przystawki na zimno


Misto Bruschette 20,-
pieczywo z pomidorem, czosnkiem, serem mozzarella, czarnymi oliwkami


Carpaccio di Manzo 39,-
cieniutkie plasterki polędwicy wołowej podawane z marynowanymi grzybami z parmezanem

Carpaccio di Salmone 39,-
cieniutkie plasterki łososia z pieprzem w cytrynowej marynacie

Carpaccio di Pesce Spada 39,-
plastry fileta z miecznika podawane z imbirem i limonką na ostro

Tagliere di salumi e fromaggi italiani 42,-
deska wędlin i serów z dodatkami
(Pecorino Romano, Grana Padano, Gorgonzola, Caciocavallo, Prosciutto di Parma, Spianata, Coppa, Salame)

Przystawki na ciepło

Code di Gamberi al Burro e Aglio 36,-
duże krewetki na maśle z czosnkiem na białym winie


Spinaci al Gorgonzola 30,-
liście szpinaku z patelni w kremowym sosie z sera Gorgonzola

Insalata di Mare 35,-
owoce morza na białym winie z dodatkiem peperoncino

Sałatki


Insalata Fresca 20,-

półmisek sałata i świeżych warzyw w sosie winegret 


Insalata Rustica 32,-
sałata lodowa z rukolą, pieczonym boczkiem, pomidorem oraz grzankami z patelni 

Insalata di Polo 34,-
grillowana pierś z kurczaka na sałacie rzymskiej z anchoise, parmezanem i grzankami 

Insalata della Casa 32,- 
sałata z dodatkiem pomidora, tuńczyka, ogórka, jajka i czerwonej cebuli 

Zupy

Minestrone 14,-
włoska zupa warzywna z bazylią

Zuppa d'orzo 14,-
zupa z kaszy jęczmiennej z warzywami

Crema di pomodoro 16,-
zupa krem z pomidorów

Zuppa di Lenticchie 14,-
aromatyczna zupa z soczewicy 


Dania Pierwsze

Risotto con Funghi Porcini e Zafferano 38,-
Włoskie risotto z borowikami i szafranem 

Duetto di Gnocchi al Gorgonzola 32,-
duet włoskich kopytek w kremowym sosie z sera Gorgonzola

Agnolotti alla Gemma 34,-
Włoskie pierogi z cielęciną i warzywami w sosie pomidorowym z bazylią 

Ravioli di Ricotta, Spinaci e Limone con Burro e Salvia 34,-
Pierożki ze szpinakiem, ricottą i skórką cytrynową podawane na maśle z szałwią

Spaghetti Amatriciana 32,-
Makaron spaghetti z boczkiem i cebulą w pikantnym sosie pomidorowym 

Pizzoccheri alla Valtellinese 36,-
Makaron gryczany z kapustą, ziemniakami, serem Casera, czosnkiem i szałwią

Trofie Gamberi e Zucchine 38,-
Ręcznie robiony makaron trofie z krewetkami, cukinią i pomidorem 

Lasagne alla Bolognese 36,-
włoska lasagnia z mięsnym ragu


Pizza

Foccacia 20,-

Margherita 22,-

sos, mozzarella, oregano 

Prosciutto e Funghi 24,-
sos, mozzarella, szynka, pieczarki, oregano

Napoli 23,-
sos, mozzarella, anchoise

Capricciosa 25,-
sos, mozzarella, szynka, pieczarki, oliwki, papryka, oregano

Tonno e Cipolle 24,-
sos, mozzarella, tuńczyk, cebula

Frutti di Mare 32,-
sos, mozzarella, owoce morza, oregano

Quattro Stagioni 29,-
sos, mozzarella, pieczarki, papryka, cebula, karczochy, oregano

Salame Piccante 29,-
sos, mozzarella, salami, oregano

Tropicale 25,-
sos, mozzarella, szynka, ananas

Prosciutto e Gorgonzola 26,-
sos, mozzarella, szynka, ser Gorgonzola, oregano 

Campagnola 29,-
sos, mozzarella, boczek, cebula, pomidor, oregano

Vegetariana 28,-
sos, mozzarella, pieczarki, szpinak, papryka 

Bianca 34,-
mozzarella, szynka parmeńska, pomidor, parmezan, rukola, oregano

Pollo all Curry 33,-
sos, mozzarella, kurczak, kukurydza, cebula

Grigliata 34,-
sos, mozzarella, grillowana cukinia, bakłażan, papryka, cebula 

Dania główne


Ryby/owoce morza

Fritto Misto di Pesce 46,-
półmisek ryb i owoców morza pieczonych w panierce
(kalmary, sola, krewetki)

Filetto di Trota all Basilico 44,-
filet z pstrąga w bazyliowej panierce

Filleto d'Orata con Asparagi 48,-
filet z dorady ze szparagami na maśle i pomidorami cherry 

Luccio alla Livornese 49,-
filet z sandacza w sosie pomidorowym z dodatkiem oliwek i kaparów

Dania mięsne 

Saltimbocca alla Romana 46,-
sznycelki wieprzowe z szałwią, szynką parmeńską w sosie z Marsali 

Filetto di Manzo all Pepe Verde o Funghi Porcini 60,-
polędwica wołowa w sosie z zielonego pieprzu lub borowikowym

Costolette d'Agnello alle Erbe Aromatice e Senape 69,-
kotleciki jagnięce z grilla w sosie musztardowo-ziołowym 

Filetto di Maiale con funghi Porcini 47,-
polędwica wieprzowa w sosie borowikowym 

Petto di Pollo ai Champignon 44,-
grillowana pierś z kurczaka w białym sosie pieczarkowym 

W cenie dania głównego proponujemy: warzywa gotowane na maśle, świeże sałaty z sosem winegret,
ziemniaki z patelni z czosnkiem i rozmarynem 

Desery

Panna Cotta 14,-
delikatny deser ze słodkiej śmietanki z musem owocowym

Tortino con Morbido Cuore di Cioccolato 15,-
babeczka z czekoladową duszą podawana z bitą śmietaną 

Zabaione 15,-
delikatny mus z żółtek na białym winie z truskawkami na gorąco 

Crespelline alle Mele 15,-
Naleśniki z kremem waniliowym podane z jabłkami w karmelu 

Gratin di Frutti di Bosco 24,-
Owoce leśne zapiekane w biszkopcie z sosem waniliowym z gałką lodów waniliowych

Gelato 15,-
Lody z bitą śmietaną i owocami

Pere al Vino Rosso e Cannella 15,-
Gruszki w czerwonym winie w cynamonem na gorąco podawane z lodami waniliowymi

Tortino di Mele 14,-
Szarlotka na gorąco podawana z lodami waniliowymi i bitą śmietaną

Torta di Noci 12,-
Orzechy w karmelu z miodem na kruchym cieście